Strandrydding Rønvikleira, Bodø, lørdag 4. mai 2019

Bodø Sportsdykkerklubb arrangerte strandrydding ved Rønvikleira. 10 voksne og 4 barn deltok fra morgenen til nærmere middagstid. Det var nydelig solskinn, men bare ett-par varmegrader og kald nordlig blåst.

Til sammen ble det fylt opp hele 64 stappfulle sekker. Søppelet besto stort sett av plastposer, ulike former for plastemballasje, mye krympeplast (det siste kanskje ifra transport-/logistikkbransjen/varehandelen i området??) og en god del avkapp av tauverk. Plasten som ble plukket opp lå for det meste inneklemt imellom steinene i fjæresonen -på bare ca300 meter med strandsone rundt båthavna i Rønvik!!! Ufattelig, men sant..., dette er i stor grad tilsig av søppel som har rekt inn siden i fjor da Bodø Sportsdykkerklubb gjennomførte strandrydding i nøyaktig samme området, den 5. mai 2018. Det ble da som denne gang- plukket opp flere titals sekker.

Takk for innsatsen alle som deltok! Veldig godt jobba!