Bodø Sportsdykkerklubb 

 

Klubben

Bodø sportsdykkerklubb ble stiftet i 1967. Klubben er et idrettslag tilsluttet Norges idrettsforbund gjennom Norges dykkeforbund. Klubbens drift baseres  på idrettens regler. Klubbens formål er å organisere dykking og dykkerelaterte aktiviteter på en sikker måte, gjennom kunnskap, fellesskap og glede.

 

Støtt klubben gjennom Norsk Tipping/grasrotandelen.

Du taper ingenting. Du vinner på at klubben får mer penger og kan være mer aktiv ut mot medlemmene sine. Klikk her.

 

Klubbturer og årsfest

Klubben arrangerer ukentlig flere turer til dykkemål i Bodø og kommunene rundt. Dykkene er gratis. På båtdykk spleiser vi på bensin. Klubbturer/klubbdykk er en fin måte å bli kjent i distriktet på, både under og over vann. Vi pleier å ha årsfesten i februar.

 

”Nybegynnerdykk”

Bodø Sportsdykkerklubb gjennomfører regelmessige ”nybegynnerdykk” for å invitere "nybegynnere" eller "rustne" dykkere inn i dykkemiljøet slik at man får nødvendig trening/oppfriskning. Disse dykkene er selvfølgelig også åpne for erfarne dykkere!

 

”Langturer”

Det hender klubben eller medlemmer av klubben tar initiativ til langturer. 
Lofotuka – Vrakdykking i Narvik – Egypt – Thailand – Maldivene er stikkord.

 

O2 kofferter

Klubben har 6stk O2 kofferter som utlånes gratis til medlemmene såfremt det ikke kolliderer med klubbens planlagte aktiviteter. To kofferter skal være utplassert på Mørkved i dykkebod på fast basis. Dersom 1 stk koffert tas ut på morgenen så skal den være tilbake senest samme kveld. O2 koffert er ett gratistilbud for medlemmene. Utlån loggføres med navn, telefonnr og dato.

 

Dykkebåt

Bodø sportsdykkerklubb disponerer en 23 fots Polarcirkel Diving med 200 hk 4-takter Suzuki motor. Båten blir brukt på klubbdykk, men kan også lånes ut til medlemmer til en meget fordelaktig leie (etter at visse krav er tilfredsstilt - båtførerprøven, intern opplæring på båt og bør ha VHF-kurs). 

 

Kompressor

Klubben har en Lenhardt & Wagner 245B kompressor med bensinmotor og en helautomatisk Bauer PE250 elektrisk kompressor. Det er mulig å kjøpe årskort til elektrisk pressa. Det er nødvendig med opplæring og signatur på opplæring før kompressorene kan benyttes. Kompressorene står i "dykkeboden" på Mørkved og det er mulig å fylle luft til alle døgnets timer. Instruks for bruk av kompressor finner du her for LW "bensin pressa" og her for Bauer PE250 "elektrisk pressa".

 

Våtdrakter

Klubben har våtdrakter og svømmeføtter i størrelsene 8 - 12 år til leie for klubbens medlemmer for 300 kr pr år, samt drakter 12-16 år til utlån i f m arrangementer. 

 

UV-rugby og bassengtrening

BSDK disponerer Bodin svømmehall 3 dager i uken. Klubben betaler bassengleien - gratis for alle medlemmer. Mer informasjon finner du her.