Rapport fra Basecamp Salten 2017

9.-10.september bisto Bodø Sportsdykkerklubb Basecamp Salten med å gjennomføre introduksjon til fridykking i Kvalvika i Bodø. Basecamp Salten er en årlig aktivitetshelg hvor ungdommer i alderen 13-18år, ifra hele Salten-området, får muligheter til å møte annen ungdom og forsøke fritidsaktiviteter som man gjerne ikke har mulighet til å utforske til daglig.

Det var rundt 150 deltakere totalt på årets basecamp og hele 50 valgte å forsøke fridykking som en av de 4 aktivitetene man kunne velge å delta på... Ett imponerende antall kan man si... og ikke minst imponerende innsats av ungdommene som dristet seg uti det kalde havet. Det var mye mestringsfølelse å spore på flere av deltakerne, og man kunne faktisk observere at enkelte "vokste" med utfordringen etter gjennomført økt...  :)

Bodø Sportsdykkerklubb bisto med våt-drakter (egne og "låne-drakter" fra Norges Dykkeforbund), instruksjon på land og i vannet, påkledning/avkledning av utstyr og beredskap/sikkerhet. Det ble kjørt 2 økter på lørdag og 2 økter på søndag, hver med mellom 10-15 deltagere. 

Ellers så var man relativt heldig med været- selv om det var en del vind til tider. Luft temperaturen var mellom 12-15grader og det var 10-12 grader i vannet. Sikta i sjøen var upåklagelig og det var ett ganske så rikt undervannsliv i Kvalvika. Det ble observer mye strandkrabber, eremittkreps, sei og torsk- ja endatil sjøørret ble observert.

(Bilder Rafal Szemryk og Ann-Hilde på land, Chloé Maréchal, Bengt ifra vannet/båt)

 

Pinsehelg-dykking i Sundstraumen

Bodø Sportsdykkerklubb gjennomførte hele fire dykk i nydelige Sundstraumen i pinsen.
Det var godt oppmøte på dykkene. Utgangspunkt for avgang med klubb båten var fra Valnes havn. 
Dykke forholdene var i verdensklasse, med god sikt, og med akkurat passende straumforhold. Man kunne la seg drive med straumen i bedagelig tempo- nesten uten å forbrenne en kalori :)
Man dykket tur- retur gjennom canyonen med i hopp ca mellom 20-25 minutter før "straumsnu" Saltstraumen. Dette viste seg å være perfekt for tur-retur dykk.
Det var som vanlig rikt med undervannsliv- med flere rugger av noen steinbiter og store seistimer. Det ble også observert storkveite på jakt etter småseien i straumen- ett utrulig flott syn...

Vedlagt noen flotte bilder fra en av turene, samt link til film. Bilder og video hhv av Andrzej Szablewski og Rafal Szemryk (disse anbefales å ta en titt på!)

 

Link til Youtube film av Andrzej:

Link til Youtube film av Rafal Szemryk:

Strandryddedag 6.mai Saltstraumen

Bodø Sportsdykkerklubb gjennomførte årets strandryddedag i Saltstraumen verneområde.
Området som ble dekket var strandsonen fra Store Hellevik til Buberget på Straumøya og stranda nordvest for Godøystraumen.
Nærmere 50 sekker med avfall ble tatt opp, samt en del større ting som ikke lot seg "pakke" inn.
Det ble brukt båt for å bringe inn avfallet til oppsamlingsstedet ved Cafe Kjelen.
Mye av avfallet viste seg å bestå av tauverk, nøter fra fiskeindustrien og diverse annen plast...

Veldig God miljøinnsats av alle!