Rydding Bodø Havn, promenaden

Bodø Sportsdykkerklubb gjennomførte nok en ryddeaksjon Bodø Havn. Denne gangen ble det plukket opp sofa, stoler, 5stk sykler, 2 store søppelcontainere, mange dekk og handlevogn og annet smårask. Ufattelig hva man finner i sjøen med tanke på at det er kort tid siden man har ryddet i dette området tidligere…!

Etter rydding ble det spandert pizza på deltakerne på Orion. Vår gode sponsor Nofir AS, har gitt klubben ett bidrag som dekker bespisning ved ryddeaksjoner.


VM-Gull i UV-rugby for kvinner i Østerrike

Bodø Sportsdykkerklubb (BSDK) gratulerer kvinnelandslaget i UV-rugby (undervannsrugby) og BSDK medlem Kathrine Rasch Moyo, (nr 3 nederst ifra venstre) med VM- gull!!! Tyskland ble slått 1-0 i en jevn finale. Herrene tapte sin finale mot Colombia 2-0.

Det deltok hele 14 nasjoner på kvinnesiden -og 17 på herresiden.

https://www.sportalsub.net/en/underwater-rugby-graz-2019/


Godt jobba!!!

Offisielt lagbilde av kvinnelandslaget

Offisielt lagbilde av kvinnelandslaget

HLR og førstehjelp, oppfriskningskurs

Bodø Sportsdykkerklubb kjørte oppfriskning på HLR (hjerte lunge redning) og førstehjelp. Arne som har lang erfaring ifra både sykehus -og nå ambulansetjenesten instruerte.

10 medlemmer ifra Bodø Sportsdykkerklubb deltok på seansen. Samtlige var enige om at dette var ett svært viktig tema å repetere på- med gjentatte intervaller. Det oppfordres at ennå flere deltar ved neste anledning…!

Under gjennomgangen ble blant annet gitt tips om førstehjelp for å stanse større blødninger som følge av f.eks stikkskader av kniv/harpun. Det ble videre gjennomgått teoretisk og praktisk HLR på “Anna-dukke”, om hvordan man opptrer på skadestedet (vurdering, varsling, delegering og samarbeid) og gitt en innføring i praktisk bruk av halvautomatisk hjertestarter. Nyttige tips om smertestimulering av pasient ble også formidlet. “Kjevegrep“ -for å sikre frie luftveier- og bruk av pocket-mask ble også demonstrert og trent på.

Så får man håpe på at Bodø Kommune og Nordland Fylkeskommune endelig kan klare å få installert halvautomatisk hjertestarter i idrettsbygningen på Bodin VGSK, slik at leietakerne og ansatte/elever har tilgang på dette når behovet oppstår! Bodø Sportsdykkerklubb har ved gjentatte anledninger etterlyst hjertestarter hos både (forvalter) Bodø Kommune og (eier) Nordland Fylkeskommune i tilknytning idrettsbygget, dessverre er ikke dette kommet på plass ennå!

Noen bilder fra seansen:

Båt- og dykketur til Bliksvær

I nydelig sommervær med nærmere 20grader og vindstille, gjennomførte Bodø Sportsdykkerklubb, båt- og dykketur til vakre Bliksvær, med klubbåten Njord og Colin Archer skuta til Terje. Begge båtene var fulle av storfornøyde medlemmer- både store og små…

Dykkingen ble utført ved holmene noen 3-400 meter utafor havna. Det var noe dårlig sikt i de øvre lagene, men når man kom under 15meters dybde, så var sikta upåklagelig.

En god mengde med kamskjell ble tatt opp, og en god del av disse havnet på grillen- marinert med olje, hvitløk, chili, soyasaus og lime. Med litt grillet loff , rødløk og avokado ble det ett herremåltid av de sjeldne. Medbrakt grillmat ble tatt med hjem igjen… :)

Noen bilder ifra turen (Bilder av Ann-Hilde og Bengt)