"Sjøuhyrene" og Bodø Sportsdykkerklubb

Bodø Sportsdykkerklubb bisto Forskningsdagene med sitt prosjekt "Sjøuhyrene kommer", med å hente opp søppel fra havet. Søppelet ble tatt opp i fra området Molorota til Bryggerikaia i Bodø Havn. 12 dykkere, båtførere, dykkeleder og landberedskap fra Bodø Sportsdykkerklubb klarte å ta opp anslagsvis 1,5-2tonn søppel. 

Målsetningen med prosjektet "Sjøuhyrene kommer" var å skape fokus og bevissthet rundt marin forsøpling- med fokus på plastavfall.
Utenfor Stormen ble en del av søplet sortert og kategorisert, av ivrige barn og voksne. Underveis presenterte  og fortalte representant fra Forskningsdagene om de ulike typene av marin søppel.
Teorien er at en god del av den søpla som forsvinner i havet er en potensiell trussel for dyre- og fiskelivet i havet, og til sist for menneskene, som jo lever av å spise sjødyr og fisk- ved at miljøavfallet bringes opp i næringskjeden til menneskene igjen....

Utstillingen trakk mye folk, og mange fikk nok seg tankevekker... på hvor mye søppel og miljøgifter som tilsynelatende forsvinner "ute av syne, ute av sinn" på havets bunn, men som som paradoksalt nok, ser ut til å kunne påvirke oss mennesker igjen- helt på toppen av næringskjeden... 

Etter dugnaden ble det pizzabuffet på Egon restaurant, for dugnadsgjengen. Maten var sponset av Nofir (Norsk Fiskeriretur).

Her er noen bilder med resultat ifra dagens økt...