Rapport fra Basecamp Salten 2017

9.-10.september bisto Bodø Sportsdykkerklubb Basecamp Salten med å gjennomføre introduksjon til fridykking i Kvalvika i Bodø. Basecamp Salten er en årlig aktivitetshelg hvor ungdommer i alderen 13-18år, ifra hele Salten-området, får muligheter til å møte annen ungdom og forsøke fritidsaktiviteter som man gjerne ikke har mulighet til å utforske til daglig.

Det var rundt 150 deltakere totalt på årets basecamp og hele 50 valgte å forsøke fridykking som en av de 4 aktivitetene man kunne velge å delta på... Ett imponerende antall kan man si... og ikke minst imponerende innsats av ungdommene som dristet seg uti det kalde havet. Det var mye mestringsfølelse å spore på flere av deltakerne, og man kunne faktisk observere at enkelte "vokste" med utfordringen etter gjennomført økt...  :)

Bodø Sportsdykkerklubb bisto med våt-drakter (egne og "låne-drakter" fra Norges Dykkeforbund), instruksjon på land og i vannet, påkledning/avkledning av utstyr og beredskap/sikkerhet. Det ble kjørt 2 økter på lørdag og 2 økter på søndag, hver med mellom 10-15 deltagere. 

Ellers så var man relativt heldig med været- selv om det var en del vind til tider. Luft temperaturen var mellom 12-15grader og det var 10-12 grader i vannet. Sikta i sjøen var upåklagelig og det var ett ganske så rikt undervannsliv i Kvalvika. Det ble observer mye strandkrabber, eremittkreps, sei og torsk- ja endatil sjøørret ble observert.

(Bilder Rafal Szemryk og Ann-Hilde på land, Chloé Maréchal, Bengt ifra vannet/båt)