Bodø Sportsdykkerklubb, fikk prisen "Gullklypa"!!!

Bodø Sportsdykkerklubb fikk HoldNorge rent sin "Gullklype" for sin mangeårige miljøinnsats i Saltstraumen. Takk til alle medlemmer som har bidratt, og som har lagt ned mange timer med dugnadsinnsats, som har slitt ut x-antall dykkehanska i arbeidet, og som har plukket ut kråkebollepigger i fra fingran (opptil flere ganger:) Godt jobba!
Takk også til Bodø Kommune (også med tidligere avd.leder Matti Jantti som Jan-Gunnar startet dialogen med for ca 15år siden) og i tillegg Fylkesmannen i Nordland. Utrulig flott at kommunen og Fylkesmannen ser nytten av miljøvern, og god forvaltning, av vårres fantastiske og unike Saltstraumen.
Takk også til Nofir for støtte til bespisning og (god)is ifm ryddeaktivitetene. 
Vi må heller ikke glemme at Saltstraumen Dykkecamp og Plusscamp Saltstraumen (ved Fredric Ihrsen og Geir Nyheim) har fasilitert oss og deltatt i flere av aksjonene, og som jo også har tatt opp endel hundre kilo selv, i løpet av årene! ...ja også må man ikke glemme lokale dykkere, både ifra Fauske- og ifra Rognan Sportsdykkerklubb som har deltatt og hjulpet til ved flere anledninger, og til de av lokalbefolkningen som har hjulpet til ved å rydde på land i verneområdet. Takk til alle sammen!

Alle de nevnte har ett felles ansvar og mål om å holde Saltstraumen rent, både over- og under vann. Klare vi dette, ja da har vi en av verdens flotteste dykkeplasser, rekreasjonsområde og boområde, rett utenfor "stuedøra"! Det skal ikke så mye til- dersom alle bidrar med sitt!

Godt jobba og takk til alle som har bidratt! Alle som er nevnt har en viktig part i denne prisen! Gratulere til alle!

Sist men ikke minst stor takk til juryen som har stemt på Bodø Sportsdykkerklubb, og til Norges Dykkeforbund som tok imot prisen for oss, i Stavanger.

Noen aktuelle linker:

http://holdnorgerent.no/2017/02/bodo-sportsdykkerklubb-far-gullklypa-2016/

https://www.an.no/bodo/miljo/hold-norge-rent/bodoklubb-fikk-gullklypa-prisen/s/5-4-470329

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norge/har-fjernet-syv-tonn-fiskesluker-fikk-miljoepris/a/23921118/

https://www.an.no/saltstraumen/bodo-sportsdykkerklubb/bodo/hentet-opp-fiskesluker-tilsvarende-to-personbiler/s/5-4-471196