Strandryddedag 7.mai

Bodø Sportsdykkerklubb gjennomførte også i år strandryddedag i Saltstraumen værneområde. Denne gangen fokuserte vi på å rydde på nordsida av Knapplundøya fra Godøyleira til området Bakskjæret/Nordre Knapplund. Nesten 10M3 ble samlet inn! For det meste plastavfall i form av presenning, tauverk, fiskekasser og -nett, blåser, traktordekk, plastdunker. 
Nærmere 15 personer fra Bodø Sportsdykkerklubb deltok og brukte 3-4timer hver.
Imponerende miljøinnsats! Innsatsen vil bli innrapportert til Hold Norge rent portalen og til Norges Dykkeforbund.
Grillmat på hotellet ble sponset av NOFIR http://nofir.no/no/#/home 

Nofir er i sin kjernevirksomhet rettet inn mot innsamling, resirkulering av kassert fiskeri- og oppdrettsredskap samt produksjon av nye produkter av resirkulert materiale. Veldig veldig mye takk for støtten Nofir!
 

Bodø Sportsdykkerklubb fikk også profilert seg live på NRK 2 på direktesendt TV. Her fikk vi snakket om Strandryddedagen og om slukplukking i Saltstraumen. I år er det på 12. året BSDK rydder i Saltstraumen på fast basis. Ca 7000kg har dykkerne plukket opp i denne perioden, dette tilsvarer over 200 000 sluker. Hvert år plukker vi opp ca 1 % av all blyutslipp i Norge idag. Vel blåst alle som har bidratt!