Ryddeaksjon, Indre Molorota, Bodø Havn, 28.mai

I nydelig sommervær gjennomførte Bodø Sportsdykkerklubb en ryddeaksjon på bunnen i Bodø Havn. Ryddeaksjonen er i regi av Norges Dykkeforbund og Sparebankstiftelsen , som har inngått ett samarbeid med dykkerklubber i Norge, deribland Bodø Sportsdykkerklubb, for å redusere marin forsøpling.

Hele 11 dykkere i sjøen, sikkerhetsdykker i båt, båtfører, 4 observatører, samt dykkeleder på land deltok i ryddingen. I tillegg var Bodø Havnevesen representert med  båtfører på kranbåten "Solvik".

Det er vanskelig å anslå eksakt vekt på det som ble tatt opp, men det ble tatt opp flere sykler og handlevogner, bilbatteri og nærmere ett dusin med dekk av ymse størrelser. Det ble også tatt opp ca 20- 40liters sekker med annet skrot som ikke hører naturlig hjemme på bunnen i havna. 

Godt jobba alle sammen!

Her er noen bilder fra dagens økt: