HLR og førstehjelp, oppfriskningskurs

Bodø Sportsdykkerklubb kjørte oppfriskning på HLR (hjerte lunge redning) og førstehjelp. Arne som har lang erfaring ifra både sykehus -og nå ambulansetjenesten instruerte.

10 medlemmer ifra Bodø Sportsdykkerklubb deltok på seansen. Samtlige var enige om at dette var ett svært viktig tema å repetere på- med gjentatte intervaller. Det oppfordres at ennå flere deltar ved neste anledning…!

Under gjennomgangen ble blant annet gitt tips om førstehjelp for å stanse større blødninger som følge av f.eks stikkskader av kniv/harpun. Det ble videre gjennomgått teoretisk og praktisk HLR på “Anna-dukke”, om hvordan man opptrer på skadestedet (vurdering, varsling, delegering og samarbeid) og gitt en innføring i praktisk bruk av halvautomatisk hjertestarter. Nyttige tips om smertestimulering av pasient ble også formidlet. “Kjevegrep“ -for å sikre frie luftveier- og bruk av pocket-mask ble også demonstrert og trent på.

Så får man håpe på at Bodø Kommune og Nordland Fylkeskommune endelig kan klare å få installert halvautomatisk hjertestarter i idrettsbygningen på Bodin VGSK, slik at leietakerne og ansatte/elever har tilgang på dette når behovet oppstår! Bodø Sportsdykkerklubb har ved gjentatte anledninger etterlyst hjertestarter hos både (forvalter) Bodø Kommune og (eier) Nordland Fylkeskommune i tilknytning idrettsbygget, dessverre er ikke dette kommet på plass ennå!

Noen bilder fra seansen: