Ryddeaksjon, Indre Molorota og Bryggerikaia og nordover, 8. oktober

I nydelig høstvær gjennomførte Bodø Sportsdykkerklubb ryddeaksjon nummer 2 på bunnen i Bodø Havn. Ryddeaksjonen er som forrige aksjon, i regi av Norges Dykkeforbund og Sparebankstiftelsen, som har inngått ett samarbeid med dykkerklubber i Norge, deriblant Bodø Sportsdykkerklubb, for å redusere marin forsøpling.

5 dykkere i sjøen, båtfører, og 4 observatører/vakter på land deltok i ryddingen. I tillegg var også Bodø Havnevesen representert med  båtfører på kranbåten "Solvik".

Det ble i indre havn tatt opp en hel kubikk med "tomgods" i form av hundretalls aluminiums bokser og glassflasker, plastposer/presenning, plastbeger og plastlokk til kaffebeger, samt 2 stk båtbatterier, en handlevogn og blomsterkasse. (Dersom noen trur at plast flyter så stemmer dette altså ikke dette helt!)
Ved bryggerikaia ble det bla hentet opp en scooter, enda ett par handlevogner, noen sykler og annet skrot.

Etter dykket/ryddingen spanderte Bodø Sportsdykkerklubb pizza på alle deltakerne. Pizzaen på Peppes falt absolutt i smak!
Det må nevnes at Nofir har vært så snille å støttet Bodø Sportsdykkerklubb med midler til aktivitetsstøtte/bespisning ved slike ryddeaksjoner. Sjekk http://nofir.no/no/#/about og "Like" dem gjerne på Facebook :)  Nofir jobber for ett bedre marint miljø, slik som BSDK, men i mye mye større skala.

Godt jobba alle sammen og takk til Nofir!

Her er noen bilder fra dagens økt: