Introduksjon fridykking

Bodø Sportsdykkerklubb startet opp med ny runde på introduksjon til fridykking i Bodin Bad, 6. januar. Hele 18 barn deltok på første dag.
Formålet er generell vanntilvenning, opplæring i bruk av maske, svømmeføtter, snorkel og at alle skal bli litt bedre skikket i forhold til sommerens kommende bade- og svømmeaktiviteter.

Første dag var det fokus på å finne fram utstyr, lære litt om utstyret, tilpasse maske, bruk av snorkel og utligning.

Senere vil det bli ulike mestringsøvelser, opplæring i basis fridykketeknikk og litt sikkerhet. Det vil senere også være mulig å prøve UV-rugby og prøve ordentlig dykkeapparat i bassenget (sammen med dykke-instruktør). 

Tiltaket er ett lav-terskel tilbud som passer best for barn og ungdom, fra 4.-7. klasse med noe svømmegrunnlag.

Demo av tømme snorkel for vann

Demo av tømme snorkel for vann

Demo utligning

Demo utligning

 

 

 

 

"Sjøuhyrene" og Bodø Sportsdykkerklubb

Bodø Sportsdykkerklubb bisto Forskningsdagene med sitt prosjekt "Sjøuhyrene kommer", med å hente opp søppel fra havet. Søppelet ble tatt opp i fra området Molorota til Bryggerikaia i Bodø Havn. 12 dykkere, båtførere, dykkeleder og landberedskap fra Bodø Sportsdykkerklubb klarte å ta opp anslagsvis 1,5-2tonn søppel. 

Målsetningen med prosjektet "Sjøuhyrene kommer" var å skape fokus og bevissthet rundt marin forsøpling- med fokus på plastavfall.
Utenfor Stormen ble en del av søplet sortert og kategorisert, av ivrige barn og voksne. Underveis presenterte  og fortalte representant fra Forskningsdagene om de ulike typene av marin søppel.
Teorien er at en god del av den søpla som forsvinner i havet er en potensiell trussel for dyre- og fiskelivet i havet, og til sist for menneskene, som jo lever av å spise sjødyr og fisk- ved at miljøavfallet bringes opp i næringskjeden til menneskene igjen....

Utstillingen trakk mye folk, og mange fikk nok seg tankevekker... på hvor mye søppel og miljøgifter som tilsynelatende forsvinner "ute av syne, ute av sinn" på havets bunn, men som som paradoksalt nok, ser ut til å kunne påvirke oss mennesker igjen- helt på toppen av næringskjeden... 

Etter dugnaden ble det pizzabuffet på Egon restaurant, for dugnadsgjengen. Maten var sponset av Nofir (Norsk Fiskeriretur).

Her er noen bilder med resultat ifra dagens økt...