Flere klubbmedlemmer har forespurt om det er mulig å tromme sammen en gjeng i klubben (eller ifra andre klubber) for å utforske fjerne dykkemål.

Legger ut en spørreundersøkelse på når, hvor lenge og hvilket reisemål/land som det er ønskelig å dra til…

Det er plusser og minuser ved de enkelte steder mtp vær, vind og dykkeforhold. F.eks Thailand kan det være dårlige dykkeforhold i regntiden fra sensommer og fram til november/desember, og de “dykkbare” nasjonalparkene kan være stengt da. Det er OK priser på liveaboard til Similan, Richelau Rock og Ko Bon på 4-5dagers turer. Det er noe lang reisetid til Thailand. Billig land mtp transport, mat og bosted. Er ganske sesongbetont ift når det er gunstig å dykke der.

Egypt, er veldig billig å reise til, har god kvalitet på bosted ift penger brukt. Familievennlig og har veldig mange og gode dykkemuligheter. Det er svært mange dykkebåter og man kan“velge og vrake” på hvor og når man vil dykke, dagen i forveien. Videre er det relativt kort reise tid til Egypt. Det er relativt trygt i Sharm El Sheik mtp sikkerhet, utafor kan det være noe mer usikkert. Ikke veldig sesongbetont mtp årstidene, men vår, sommer og høst er muligens best. En god del liveaboard alternativer er det også. Kvaliteten på liveaboard båtene er meget bra!

Maldivene topp dykking, men dyr liveaboard. Kan finne flyreise nedi 5-6000kr t/r, bor man på båt behøver man ikke betale hotell på land!

Oman, ukjent “mark” for de fleste. Topp dykking ved Daimanyat øyene. Musamdam som tilhører Oman kan også være verdt å utforske. Kan kombineres med tur til Dubai før og etter dykkingen i Oman. På plussiden, billig å reise til Dubai. Busstur ifra Dubai til dykkecamp i Oman tar 4-5timer og ca. 6 timer til Muscat. Var billig å dykke og bo i Oman for 15år siden…

For inspirasjon:
https://www.liveaboard.com/

Navn *
Navn
Spørreundersøkelse *
Spørreundersøkelse
Når og hvor ønsker du å dra dersom du har 7-10 dager til overs...eller mer?
Vår 2019
Sommer 2019
Høst 2019
Vinter 2019/2020
Vår 2020
Varighet mellom ca 7-10dager
Varighet ca 11-15 dager
Egypt, Sharm el Sheik, dagsdykking ifra båt
Egypt, liveaboard, 5-7dager
Thailand, Phuket/Khao Lak området, 3-5dagers liveaboard, Similan øyene pluss pluss
Maldivene, liveaboard
Oman, Daimanyat via Dubai, dagsdykk ifra land
Skriv inn egne tanker/innspill
IMG_1182.JPG

Egypt

Før inn turønske så skal klubben se om vi klarer å koordinere en tur til varmere strøk :)