Rapport fra Strandrydding 05.05

I tildels pøsende regn deltok omtrent 20 personer på ryddedugnad i regi av Bodø Sportsdykkerklubb. Innsatsen var fokusert på strandsonen i Rønvik havn og på Burøya. Totalt ble det samlet inn 60-70sekker med plastavfall/isopor + annet metallskrot, glass og tre materiale.

Det lå utrulig mye plastsøppel i steinfyllingen i Rønvika, plastposer, plastflasker, 1000-vis av blå plaststenger fra ørepinner/bommulspinner- ufattelig hvordan alle disse små plastdingsene tar vegen til havet og strendene våres???

En tankevekker at det på bare 300-350meter strandlinje ble det samlet inn mellom 35-40 sekker med plastavfall..., altså over EN sekk per 10meter strandlinje!!!

Etter innsatsen ble det grillmat og drikke på deltakerne...

Strålende innsats alle sammen!

IMG_2905.JPG
IMG_2907.JPG
IMG_2894.JPG
IMG_2891.JPG
IMG_2908.JPG
Bilde ifra NRK som viser eksempel på de "pinnene" som ble funnet i sedimentene i strandsonen. Tydeligvis ett problem andre steder også... :(

Bilde ifra NRK som viser eksempel på de "pinnene" som ble funnet i sedimentene i strandsonen. Tydeligvis ett problem andre steder også... :(

Rapport fra rydding Kappstøskjæret, Saltstraumen 11.3.18

Hele 70kg (ca 16-1700stk :) gamle/slitte blysluker ble hentet opp fra havbunnen ved Kappstøskjæret i Saltstraumen. Stort sett alt vil gå til metallgjenvinning på grunn av dårlig kvalitet.
3 dykkere deltok, pluss dykkeleder på land. Formidabel innsats!

Dykkerne melder om krystallklart vann og fin fine dykkeforhold i Saltstraumen. Det var altså ennå ingen tegn til algeoppblomstring. Det var 4 grader i vannet.

Fangst, 70kg

Fangst, 70kg

Dykkerne

Dykkerne

 

 

Introduksjon fridykking

Bodø Sportsdykkerklubb startet opp med ny runde på introduksjon til fridykking i Bodin Bad, 6. januar. Hele 18 barn deltok på første dag.
Formålet er generell vanntilvenning, opplæring i bruk av maske, svømmeføtter, snorkel og at alle skal bli litt bedre skikket i forhold til sommerens kommende bade- og svømmeaktiviteter.

Første dag var det fokus på å finne fram utstyr, lære litt om utstyret, tilpasse maske, bruk av snorkel og utligning.

Senere vil det bli ulike mestringsøvelser, opplæring i basis fridykketeknikk og litt sikkerhet. Det vil senere også være mulig å prøve UV-rugby og prøve ordentlig dykkeapparat i bassenget (sammen med dykke-instruktør). 

Tiltaket er ett lav-terskel tilbud som passer best for barn og ungdom, fra 4.-7. klasse med noe svømmegrunnlag.

Demo av tømme snorkel for vann

Demo av tømme snorkel for vann

Demo utligning

Demo utligning